Bilder och reportage

Bilder och reportage

 ÅLANDSRESA 2019

Den 22-23 september var vi nästan 50 medlemmar som reste till Åland tillsammans. I ett soligt höstväder besökte vi bland annat Bomarsunds fästning och Jan Karlsgården.

 

AKTIVA SENIORER I STRÄNGNÄS 20 år 

Vi var cirka 130 av föreningens medlemmar som i det vackra sensommarvädret samlades i den anrika Djäknegården.  Mingel med bubbel, god plockmat och många skratt och glada igenkännanden.

Ing-Marie Nyqvist Noreen, som var vår första ordförande, berättade om hur föreningen bildades med tretton medlemmar och snabbt fördubblades i flera omgångar. Ing-Marie påminde också om trevliga resor och program som gjordes under de första åren. 

Strängnäskören Lövsångarna med solister under ledning av Magnus Ädel uppförde en uppskattad konsert med varierad repertoar. 

Eftermiddagen avslutades med att Börje Larsson återmindes sina åtta år som ordförande och hur föreningen vuxit till nästan 400 medlemmar.

Ing-Marie Noreen, som numera bosatt i Kungsbacka, är idag ordförande i Kungsbacka Aktiva Seniorer. Hon var under många år styrelsemedlem i Förbundet Aktiva Seniorer och var fram tills för några år sedan förbundsordförande med ansvar för över 20000 medlemmar från hela landet.

 Månadsmötet den 19 oktober 2017

C-G Karlsson kåseri om ”30 år i biofåtöljen”

För första gången i Paulinska Salen

Aktiva Seniorer Strängnäs  Nattorienterarna utnämndes till ett hederspris av de 40-tal seniorer som den 27 januari 2017 tog sig till Kulturhusets Klarascen i Stockholm. Meta Velander 94 år och Yvonne Lombard 87 bjöd oss med i en snårig språkskog iklädda pannlampor och stövlar. De försökte hitta rätt i en obegriplig värld. Deras samtal tydde på livserfarenhet och gav dråpliga påståenden om vårt inre och sökandet efter ett gott liv i skymningslandet. Många glada skratt inför deras virtuosa skådespeleri.

Frågan om var vi egentligen befinner oss får vi själva besva.

Referat: Åsa Landeman

Referat från mötet i januari 2017

Aktiva Seniorer Strängnäs   Det blev fullsatt, glatt och trevligt vid vårens upptakt den 19 januari.

Detta tack vare vår eminente gäst Sune Lindgren från sällskapet Tage Danielssons vänner i Linköping. Han presenterade Tage på ett initierat och personligt sätt.

Dennes livshistoria från uppväxten nära Folkets Park till hans tragiska bortgång 1985. Gjorde humoristiska stickprov med recitationer och urval av målande citat. Berättade om Tages omfattande produktionsliv med förtjänster i radio, film, revy och författande, därtill om hans trogna följeslagare i branschen.

Publiken erfor igenkännandets glädje och påmindes om Tage Danielssons otroliga förmåga att forma världens allvar i lättsam ironi.

”Vad ska man med flygvapnet till? Det är ju bara ett slag i luften”.

Referat: Åsa Landeman

Från månadsmötet i februari 2016

Biskopsgården

 

Domherren Kyrkans hus

Välkommen till Aktiva Seniorer

Pär Sörman

Ordföranden välkomnade

Nya föreningsstyrelsen (några saknas dock)

I dessa semletider….livsnjutare

 


 

Från månadsmötet i januari 2016

 


Från månadsmötet i november 2015Carl Eldhs ateljé

Månadsmöte september 2015


*